Мнение на Петя Райчева за романа „Кървава луна“

Изображение

Трилър със свирепо напрежение, една свръхестествена действителност, прокарана по страниците на романа – „Кървава луна” на Бенджамин Пърси – невероятна история.

Заблудата, че върколаци има само по филмите е превърната в угасваща илюзия. Върколаците са хора, те са сред нас, те са нисша класа и искат права, вдигат бунтове, правят атентати и тяхното недоволство прераства във война на човечеството. Това е време на объркване, време, в което не знаеш кой какъв е, на кого да разчиташ, време, в което губиш най-близките си и оставаш сам, съвсем сам, преминаваш от пубертета към зрелостта и трябва да заемеш страна, защото напрежението те потиска, а времето бърза. Възможно ли е в такава действителност да съществува любов? Това чувство сближава двамата главни герои – Патрик, обикновено момче, което оцелява от атентат в самолет и Клеър, момиче-върколак, чиито родители са избити от правителствени агенти. Пътищата им се пресичат, но съдбата ги изправя един срещу друг. Клеър трябва да бяга, а Патрик иска да сложи край на проклятието, надвиснало над човечеството. Освен всичко това президентът е ухапан и е готов на всичко за да намери ваксина, която да спре трансформацията и разпространението на заразата. В незнайни лаборатории се създават лекарства и се правят експерименти да се провери коя същност е по-податлива на превъзмогване – човешката или животинската.

Книгата е обемна, но се чете бързо, историята е навързана, но в сюжета са вплетени много изводи и истини, свързани със съзряването, със смисъла и любовта.

За феновете на жанра – препоръчвам!

Петя Райчева – Книжарница Кафе-клуб Сиела

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s