Приключенията на мечето Терлилик

Изображение

„Приключенията на мечето Терлилик“ е първата книжка от новата детска поредица на издателство Сиела “ Приказки от Старата гора“. Това, което най – напред привлича вниманието върху нея, са греещите и изразителни илюстрации на Силвия Калоянова, Красимира Милева и Десислава Ганева. А после разбирате, че те на свой ред са били вдъхновени от трите находчиви истории на авторката Калина Янева, чийто прекрасен изказ наднича от всяко изречение  в книжката. Главен герой в тези истории е едно мече с добро сърце и звучно име – Терлилик. То живее в Старата гора и обича да си поспива под един красив малинов храст, който му сигурява „дълги мечти и кратка дрямка“.

Изображение

В  Старата гора се подготвя олимпиада. Насърчен от своите приятери Ежи, Шарик и Пийт, Терлилик решава да участва в нея и да покаже какво умее в своята дисциплина (открийте сами каква е тя). Тренира усърдно „цели две седмици“ и накрая усилията му са възнаградени с възторжена победа. От това приключение на мечето децата научават, че мотивацията е „ей такова голямо желание“. Получават потвърждение за това колко са важни приятелската подкрепа и собственият труд за да успееш.

„Една сутрин мечето Терлелик се събуди, отвори едното си око, след това го затвори. Отвори другото и какво да види! През нощта гората се беше завила с бяло пухкаво одеяло и тихо спеше!“ Докато гледа през прозорчето на хралупата, Терлилик зърва три премръзнали врабчета.

Изображение

Хрумва му да ги покани на обяд, при това „официално – с мила покана“. Но навън силният вятър грабва поканата и в резултат на поредица от недоразумения, мечето става „неочакван домакин на зимно празненство“. На него, сред весело бърборене, са обсъдени и последните новини в Старата гора. А те са ключ към третата история в книжката. В нея охлювчето Оги дава ценни указания как да нарисуваш къщички за слонове. А защо това е важно, ще разбереш ако се включиш в приключенията на мечето Терлилик, като намериш книжката във верига книжарници Сиела.

                                                                                         Евилина Русева, книжарница Сиела Paradise Center

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s