Скитница

Изображение

Признавам, че след като прочетох книгите от поредицата „Здрач” на Стефани Майър, се изкуших да разбера какво ще предложи тя на читателите си извън вампирската тематика. Бях слушала много за книгата „Скитница” и определено посегнах към нея с големи очаквания, които тя оправда.

На пръв поглед основната сюжетна линия е изградена върху сблъсъка между хора и извънземни, но всъщност в книгата се крие много по-дълбок смисъл.

Земята е превзета от пришълци, наречени „души”, който са миролюбиви, но използват хората като свои приемници, за да могат да съществуват. Завладяват техния ум, като унищожават същността и миналото им. В главната героиня Мелани е имплантирана „душа” на име Скитница, която е обиколила много чужди светове преди това. Всъщност спомените на Мелани са нужни на „душите” за да разкрият скривалището на едни от последните оцелели хора. Плановете се объркват, когато Мелани и Скитница постепенно успяват да се доверят една на друга. Извънземното е привлечено в опасна бунтовническа кауза – да запази в тайна убежището и да се впусне в рисковано издирване, за да открият и спасят любимия мъж на приемницата  и малкото й братче. Действието приема неочакван обрат, когато двете успяват да стигнат до целта. Там се озовават сред хората, където човечността и обичта се крият на неочаквани места.

Книгата държи в огромно напрежение до края. Това е история за любовта и безрезервното доверие, която ни кара да се замислим за трудните избори и саможертвата в името на тези, които обичаме.

Невена Грозева – Книжарница Кафе-клуб Сиела, гр. Пловдив

Тази книга може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s