„Светът в очите на Боб“

Изображение

    След като прочетох първата книга на Джеймс Боуен “ Уличният котарак Боб“ ,нямах търпение да прочета и продължението “ Светът в очите на Боб“. Тя е много интересна и увлекателна, разказва за надеждата и спасението. Описва преживяното на улицата от Джеймс Боуен и неговия котарак Боб. Книгата  не е художествена измислица, а изповед на човек, успял да постигне най-трудната победа. Победата над самия себе си, която е била невъзможна без верния четирикрак приятел.

На мен ми хареса, че в книгата се разказва за борбата на човек с неговите слабости. Показва, как приятелството между човек и животно,и  грижата за друго живо същество, ни прави по-отговорни, по-добри и по-човечни.  В замяна на своите грижи получаваме  безкрайна обич и подкрепа във всеки един момент. Животните не ни съдят, не ни обвиняват,те ни даряват с цялата си любов. Те могат да променят живота ни, да ни накарат да повярваме в себе си и да открием доброто в нас. Книгата ни учи, че ако сме упорити и отговорни можем да постигнем всичко, няма граници за нашите възможности. Джеймс Оуен споделя своите преживявания и всички изпитания през които е трябвало да мине, разказва за живота, такъв какъвто е. Разказва за трудностите през които минава и начина по който се е справил с тях.

Смятам, че книжката си заслужава да бъде прочетена,защото зарежда с оптимизъм и вяра в доброто. Разказва по забавен и увлекателен начин за ежедневните проблеми и начина по който те се решават. Разкрива силата на приятелството и способността на човек да се справи с всичко в живота. Книгата не отрича човешката лошотия и грубост, но показва че има   хора,които са добри и се радват да помогнат на другите. Тези хора са навсякъде около нас и ни оказват подкрепа точно когато най малко очакваме.

Ирина Цветанова – Книжарница Сиела Мол Русе

 

 

 

Тази книга може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронн книжарница Ciela.com

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s