„Крадци на лебеди“

Изображение

„Крадци на лебеди“ се чете на един дъх. Потапя те  във вълшебния  свят на изкуството,  на импресионизма, на идеалите на един художник и не ти се иска книгата да приключва. Завладя ме невероятния стил на Елизабет Костова, накара ме да съпреживея емоциите на героите – техните радости, загуби,  драми и любов.

В „Крадци на лебеди“ открих, че любовта има и други измерения,  когато е насочена към образ, съществувал и творил много години преди изобщо да се роди главният герой – Робърт Оливър. Той е художник,  влюбен в образа на френската художничка Беатрис дьо Клервал,  която внезапно спира да рисува невероятните си шедьоври.  Елизабет Костова ме спечели с начина, по който пресъздава разрушителната гениалност на художника Робърт Оливър, тайната на Беатрис дьо Клервал,  защо тя се отказва от рисуването, изборът и загубите на тези двама герои, живели в различни епохи. Важна роля играе и психиатърът Андрю Марлоу, който взима присърце обсебеността на Робърт към Беатрис и се наема да го лекува на цената на всичко.

Този роман ме накара да мечтая, да се ядосвам на постъпките на Робърт,  да му съчувствам и да се възхищавам на гениалната му лудост. Препоръчвам „Крадци на лебеди“ на всички читатели, които харесват силни и разтърсващи романи.

Теодора Тонева книжарница Сиела МОЛ Русе

Тази книга може да бъде намерена  във верига  книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s