Мъжете, които мразеха жените

    Изображение 

     “Мъжете, които мразеха жените” поставя началото на невероятната трилогия  на Стиг Ларшон „Милениум“. Заедно с другите две части „Момичето, което си играеше с огъня“ и „Взривената въздушна кула“ завладява триумфално световния пазар и получава престижни отличия.

     Главен герой в трилогията Микаел Блумквист е разследващ журналист, който в стремежът си да разкрива мръсните тайни на съмнителни богаташи получава несправедлива присъда за клевета. В този труден момент съдбата го среща с милионера Хенрик Вангер, който му предлага огромен хонорар и възможност да разобличи, този който го е осъдил, ако успее да разкрие загадката за безследното изчезване на племенницата му преди 40 години.  

     Потъването в разследването му разкрива скандалните отношения в семейство Вангер. Журналистът попада в калното тресавище на бивши нацисти, самовлюбени егоцентрици и коварни дами, всички носещи една кръв, но готови да си прегризат гърлата.

     В разследването се включва и хакерката Лисбет Саландер, която е регистрирана като психопатка, безкрайно интелигентна, нахакана, с множество татуировки. Двамата с Микаел сформират странен екип, който неизбежно започва да разплита случая. Нищо не е такова, каквото изглежда, изплуват зловещи престъпления, които заплашват живота и на двамата.

     Романът е страхотен и адски увлекателен. Разкрива екстремистки заговори и изкривено правосъдие.

                              Книжарница Сиела Книгомания, Park Mall Стара Загора

 

Тази книга може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронн книжарница Ciela.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s