ХАЙДЕ ВСИЧКИ ДА УБИЕМ КОНСТАНС

Изображение

 

Мистериозност и странност лъхат от романа на Бредбъри. Това е едно необичайно криминале, нещо различно и призрачно. Написано е опростено и същевременно в сложен динамичен стил.

Още в началото на романа се сблъскваме с тайнствената и обаятелна особа на Констанс Ратиган. В една бурна, тъмна нощ фатална жена се промъква в живота на писател без име. Застаряваща актриса, някога известна холивудска звезда, бяга ужасена от нещо, което дори самата тя не смее да назове. Тя оставя на писателя две зловещи книги – указатели с имената на хора от киното, повечето от които вече починали. Така започва удивителна история, в която едно от главните действащи лица е многоликата актриса, изиграла и погребала множество роли, но жадуваща за най-великата роля на всички времена – тази на Жана д’Арк. Забъркани в това криминално приключение са още: един неназован писател и сприхавият му приятел – частният детектив Кръмли, един светец, един свещеник и куп имена от Холивуд.

Елате и вие, драги читатели, да се гмурнете в този свят на Бредбъри, толкова различен и загадъчен, необичаен за обикновените криминални истории! Приятно четене!

 

Иванка Наумова, Книжарница Кафе-клуб Сиела, Пловдив

Тази книга може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s