На лов за съпруга

 

 

Изображение

Лято е! Време е за приятни четива!

      След паранормалната вълна, нормално дойде ред на историческата такава. И така прочетох “ На лов за съпруга“ на Оливия Паркър. Тази авторка се е учила от най-добрите в жанра – представете си диалога на Джоана Линдзи, супер готината главна героиня на Аманда Куик, описанията на Макнот и хумора на Джулия Куин и може да добиете представа за какво става въпрос. Няма такива герои. Няма такъв смях.

       Главният герой Гейбриъл е херцог, твърдо решен да не се жени, поради което насочва амбициите си за продължаването на рода към по-малкия си брат Тристан, който се съгласява да угоди на брат си с едничката цел да се забавлява. Гейбриъл и сестра му Розалинд подбират няколко госпожици и ги канят в имението. Техния престой там ще завърши с грандиозен бал, на който Тристан трябва да избере невяста. Случайно или не вниманието на Гейбриъл е привлечено от една от кандидатките, която обаче е там не по свое желание – Маделин. Тя е симпатична, бедствията я преследват като магнит и често се оказва в затруднена ситуация, която би докарала всяка друга уважаваща себе си дама до истерия и плач, но не и нея. Тя успява да влезе под кожата на Гейбриъл неусетно за него. Всеки разговар между двамата е много забавен, а всяка закачка носи страст. Той – навъсен и сериозен, търсейки само недостатъците у хората. Тя – неустоима и отричаща чувствата си, без да подозира какво влияние има върху него.

Героите в книгата са забавни, романтични. Има много моменти, които веднага се превръщат в любими и с радост ги препрочиташ отново и отново. Хареса ми липсата на криминална нишка, която би превърнала романа в поредното клише.

         И изобщо всичко в този роман ми хареса, не бих променила нищо в него. Мога само горещо да го препоръчам на читателите.

Тази книга може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com

 

 

Радка Русева, книжарница  Сиела, Mall Paradise

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s