Мигове на малки радости

Изображение

Ежедневието ни понякога е толкова забързано и механично, че ние просто се загубваме в него и някак устремени все към голямата цел на живота си, забравяме да забележим малките неща, които се събират в мигове на щастие.

Книгата на Франческо Пиколо е посветена точно на онези мигове на малки радости, както е и самото заглавие, които понякога забравяме да оценим. Хората може никога да не достигнем големите цели, които сме си поставили, но можем да бъдем щастливи и чрез малките неща, които ни се случват. Сутрин от самото събуждане и чашата топло кафе, пътя, който трябва да извървим за да стигнем до работното място, естеството на работата ни също крие малки радостни моменти, вечер, когато се прибираме, сядаме пред телевизора, а после, когато отново се оставяме на съня си – през целия този 12 часов процес, ние се срещаме с нашите навици, с неволните си грешки и променливите настроения, но рядко си даваме сметка, че това са сбор от миговете, които ни правят щастливи.

„Мигове на малки радости” е едно споделяне: първата среща, първото влюбване, пресичането на железопътната линия, купуването на вестник, разговорите със съседите, гледането на телевизия и още много други.

Тази книга е една пъстра палитра от мигове на малки радости, която носи посланието да правим винаги нещата, които обичаме да правим.

Като се замисля и аз не отдавах голямо значение на сутрините, които прекарвам с чаша топло кафе и книга в ръка или тези, в които стоя с лист и химикал и споделям радостта от прочетеното, както и много други хубави моменти, но ето че се появи книгата, която ми показа как да гледам на тези нещата от друг ъгъл.

В произведението на Франческо Пиколо достатъчно саркастично и предизвикателно е предадена една психология, която ни казва в прав текст, че всеки един ден може да се превърне във вълнуваща история, а защо не и в приказка, че всъщност животът на човек е просто сбор от мигове на малки радости…

Петя Райчева – Книжарница Кафе-клуб Сиела, Пловдив

Тази книга може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s