Леопардът

Изображение

Ю Несбьо не спира да ме изненадва. Новият му роман „Леопардът“ за пореден път ми доказа, че не съм сбъркала, когато реших да се насоча към скандинавската криминална литература и особено към този писател.
Това е книга за хора, които не се страхуват да четат за най-тъмните мисли и желания на поредният сериен убиец, разследван от инспектор Хари Хуле. В този случай Хуле трябва да се бори и със собствените си демони, да преодолее опиумната си зависимост, забравен от всички в Хонконг. А в далечна Норвегия в това време са открити труповете на млади момичета, убити по изключително извратен начин. И единствен Хуле може да разкрие убиеца, който не оставя улики на местопрестъплението. Друг е въпросът дали и той ще успее да хване един определено интелигентен психопат, решен да не се дава.
Една от причините да харесам „Леопардът“ е, че е показана гледната точка на жертвите на убиеца в момента на смъртта им. Начинът по който са убити е непредвидим и жесток.А психопатът обича да изненадва жертвите си с хитри ходове, манипулира ги,кара ги да избират сами,кога и как да умрат.
От другата страна е инспекторът Хуле,който не е сигурен дали иска да приеме случая или да продъжи наркотичната си забрава в Хонконг.В крайна сметка се решава да тръгне по стъпките на убиеца,но дали и той самият няма да пострада?
Това е една книга,която преспокойно може да вземете с вас на плажа,е може от време на време да ви побиват хладни тръпки. Със сигурност няма да усетите,как е излетяло времето,докато се вълнувате дали ще бъде хванат убиеца.
„Леопардът“е още една невероятна скандинавска мистерия,която ще ви остави без дъх,както остави и мен,пристрасти ме още към Несбьо.Приятно четене!

Теодора Тонева , книжарница Сиела , МОЛ Русе

Тази книга може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s