Лунните хроники – Синдер, Скарлет, Крес

sinder
 Основа на тази поредица са приказките, които всички сме слушали като малки. Това са истории, които обичаме, защото по своему те са вечно валидни уроци, проблеми, с които всеки се сблъсква рано или късно – израстването, любовта, преодоляването на страха.
 Мариса Мейър успява да вплете и обедини най-известните приказки по очарователен и вълнуващ начин. Без да променя вълшебните моменти и без да жертва невинността им, тя ги обогатява, вдъхва характери на познатите ни герои.
 Имало едно време… времето в тези приказки е напред в бъдещето, където огнището е холограма, дворецът – небостъргач, белият кон – космически кораб, феята кръстница – робот, лошата кралица – лунитянка с дарба да контролира хората, кулата държаща девойката в плен – сателит в орбита, а Пепеляшка – киборг по стечение на обстоятелствата.
 В първата книга от примирена доведена дъщеря, Синдер става бунтар и неволен водач във вечната борба срещу несправедливостта и злото. Залогът е не само нейния живот и сърцето на принца, Пепеляшка може да загуби много повече от кристалната си пантофка.
skarlet

 Действието се пренася във втората книга, където бабата на Скарлет изчезва безследно и тя тръгва да я търси без оглед на рисковете, които поема. Това е една гневна и избухлива Червена шапчица, неразбираща защо никой не иска да помогне за намирането на милата й баба. На пътя й се изпречва Вълка, който единствен е склонен да й даде някаква полезна информация, но може ли да се вярва на вълк със сменена козина?
kres.pg
 В третата книга Мариса Мейър събира всички герои заедно, като ни допуска да надникнем в живота на Крес. Тя е плаха и саможива, постоянно си фантазира, че е някоя друга. И нищо чудно – откакто се помни Крес е затворена против волята си в сателит обикалящ Земята, обградена от десетки екрани, наблюдаваща живота на другите отгоре и дори дългата й коса не може да й помогне да избяга.
 Динамично разказани, с много забавни и напрегнати ситуации, приключения следващи едно след друго, приказките успяват да се обединят плавно и тайните от миналото да се разкрият. Всеки от героите трябва да реши на чия страна да застане и какво да защити, защото залогът е бъдещето на всички.
 Вълшебната история не завършва тук. Развръзката ще бъде в четвъртата книга, „Зима”, която се очаква да излезе през 2015 година. От сега залагаме коя ще бъде принцеса Зима, последната приказна героиня.

Гергана Янева – Книжарница Сиела ФКЦ-Варна

Лунните хроники – Синдер, Скарлет и Крес на Мариса Мейър може да намерите във всички обекти на верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s