Вината в нашите звезди

vinata-v-nashite-zvezdi

 

  Дълго се колебах дали да пиша за тази книга, защото не ми хареса – направо се влюбих в нея. Майсторски написана, историята на Хейзъл е много повече от роман за живота на болна от рак, много повече от разказ за обречената любов между момче и момиче. Тук няма да прочетете за младежи, обсебени от модата, които крадат, вземат наркотици, лъжат или убиват. В книгата няма нищо свръхестествено, освен таланта на Джон Грийн да разказва истории.

  „Вината в нашите звезди” ме хвана неподготвена – не очаквах бликащия хумор, реализма, обичта, тъгата. Джон Грийн буквално ме придърпа в книгата си, всичко ми се струваше толкова истинско и близко. Главната героиня може и да е неизлечимо болна, но ме очарова погледа й към живота. Не беше отчаяно вторачена в края, нито използваше болестта си като оправдание.

  Обожавам любовта в книгата – между майка и дъщеря, между приятелите – събратя по съдба и най-вече онази голяма любов между момчето и момичето, едновременно единствена и вечна, неподвластна на времето. Защото няма значение колко дълго са се обичали, единствено важно е искреността и дълбочината на чувството.

  Обожавам смешните моменти на самоирония, неочакваните обрати. Не се опитвах да предвидя какво ще се случи, просто се оставих в ръцете на Джон Грийн, препоръчвам и вие да направите така, гарантирам ви, че ще успее да докосне и вас. Когато вземете синята книжка със странно заглавие в ръце забравете всичко, което са ви казали приятелите или консултантите в книжарницата. Забравете резюмето и се гмурнете с чисто сърце в историята.

  Истинско произведение на изкуството.

Виолета Янева – Книжарница Сиела ФКЦ-Варна

„Вината в нашите звезди“ на Джон Грийн може да намерите във всички обекти на верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com

Advertisements

One thought on “Вината в нашите звезди

  1. Pingback: „Изневяра“ от Пауло Куельо е №1 по продажби в книжарници Сиела | Книгите на Ciela.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s