Повикът на ангела

183179z

След като прочетох „Защото те обичам” на Гийом Мюсо останах зашеметена от необикновената  история, която той разказва на страниците на своята книга. Затова, когато излезе „Повикът на ангела” реших, че и тя ще е също толкова завладяваща и очакванията ми се оправдаха.

Действието на романа започва на летище Кенеди. Двама напълно непознати. Разменени случайно мобилни телефони. Джонатан има ресторант в Сан Франциско, а Мадлин е собственичка на цветарски магазин в Париж. Двамата разбират за размяната на телефоните, когато слизат от самолетите на два различни континента. Решават да си ги разменят по експресна поща, но е навечерието на Коледа и всичко се усложнява.Тогава идва и любопитството, което подтиква всеки един от тях да  разгледа съдържанието на телефона на другия. Наяве излизат безмилостни тайни, за които никой не желае да говори. Но всяка тайна поражда зрънцето на очакване и нетърпение за своето разкриване. Всеки един от героите носи бремето на своето минало. За Джонатан това е разводът, а за Мадлин – неразкрито убийство.

Но какво ги свързва? Какво ги обединява?

И тук Гийом Мюсо заплита историята по възможно най-неочакван начин, разкривайки нюансите на човешката душа, как решенията променят нас самите и чертаят пътят ни напред. С невероятния си стил и умение да предаде усещанията на своите герои авторът ни въвлича в  едно скоростно пътуване в търсене на истината,  пътуване, което ще промени изцяло техния живот. Изненадващи обрати, зараждащи се чувства и възкръстнала надежда са само част от палитрата на писателя, с която той  отново ни завладява и оставя без дъх.

Тази книга може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com.

София Кидикова – Книжарница Кафе-клуб Сиела, Пловдив

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s