Адел – британската следа в поп музиката

adele-2Едва ли има човек, който да не е слушал някоя от песните на Адел и да не е докоснат от нейния изключителен тембър и чувственост.
Аз лично, започнах да слушам нейната музика без да знам дори как изглежда изпълнителката. За първи път видях Адел на наградите „Грами“. Стоеше като дърво и въпреки, че изпя Someone Like You перфектно, някак не можа да ме развълнува. От тогава реших, че май само ще слушам Адел.

Съвсем наскоро ми попадна биографията на Адел от Марк Шапиро и реших да се запозная по-отблизо с човека, който стои зад музика, която харесвам. За моя голяма изненада Адел се оказва доста нестандартна, бъбрива и бунтарка. Всички, които я познават са единодушни, че тя никога не се е държала като голяма звезда, каквато всъщност е. Адел е едно обикновено момиче надарено с необикновен талант, което никога не  е искало да бъде известно, а просто да прави музиката, която обича. Наградите никога не са били особено важни за нея, дори дълго време са заемали „почетно“ място в нейната тоалетна.

Прочитайки книгата разбрах, че всъщност изпълнението на Адел на „Грами“ е било първото след продължително лечение и операция на гласните ѝ струни. Притеснението и страховете на певицата, която винаги е била перфектна в изпълненията си на живо, обясняват напълно сковаността ѝ по време на бляскавата церемония.

Любовта винаги е била водеща в живота на Адел. Първите и единствени за сега албуми Adele 19 и Adele 21 са вдъхновени от любовни разочарования. Тъй като тя сама пише своите текстове, те са доста лични. От няколко години Адел е щастлива с последната си любов Саймън Конецки с когото отглеждат своя малък син.

Книгата е написана доста фактологично, изнесени са дискографията на певицата и много имена с които е работила, което е страхотно за меломаните. Ако искате да разберете повече за нелекия път към славата на Адел от нейното детство до момента в който се отдава на заслужена почивка и на щастието си с любимия човек, прочетете книгата на Марк Шапиро.

А най-добре си пуснете албумите на Адел и приятно четене!

Тази книга може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s