„Моят път към теб“ („Най-доброто в мен“) от Никълъс Спаркс

166577_b

На 17 октомври в родните кина тръгва поредният филм по книга на Никълъс Спаркс. Оригиналното заглавие е “The Best of Me”, на български език е издадена като „Моят път към теб“, а филмът е озаглавен „Най-доброто в мен“.

Историята разказва за Доусън и Аманда – двама напълно различни тийнейджъри, които се влюбват безумно. Аманда е от богато семейство, което, разбира се, се намесва в отношенията им и ги разделя. Единственият човек, който подкрепя тяхната любов, е приятелят им Тък Хостетлър…

След двайсет години Аманда и Доусън се връщат в родния си град. Причината е смъртта на Тък, който им е оставил три писма с указания, които трябва да следват. Докато изпълняват последната воля на своя приятел, те се опознават отново, изправят се пред болезнените спомени от миналото и разбират, че животът им не се е стекъл, както са очаквали. Но и че единственото нещо, което не се е променило през тези години, е любовта помежду им.

Няма да издавам какво се случва с Доусън и Аманда и тяхната връзка. Но ще ви кажа, че това е поредната прекрасна история от Никълъс Спаркс. Вярно, че книгите му не са високолитературни шедьоври, заслужаващи Букър, Нобел и т.н. Но пък разказват обикновените истории на обикновените хора. Онези истории, от които никой не е застрахован. Истории за любовта в най-чистия й вид, за сложните избори, които животът ни поднася, и втория шанс, който невинаги ни се дава. Не се заблуждавайте, че това са сладникави романси с очаквана развръзка и блудкав край. Никълъс Спаркс пише красиво и рисува картините на живота такъв, какъвто е.

     Ако все още не сте се докоснали до света на Никълъс Спаркс, бих ви препоръчала също „С дъх на канела“, „Нощи в Роданте“, „Тетрадката“, „Последна песен“. Всички са екранизирани – коя успешно, коя не чак толкова.
Всички книги на Никълъс Спаркс се четат на един дъх. Така че до премиерата на филма имате достатъчно време да прочетете „Моят път към теб“, която можете да откриете в книжарници „Сиела“ и на ciela.com.

Трейлърите на филма можете да гледате тук и тук.

Румяна Милева – книжарница „Сиела“, ФКЦ, Варна

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s