Сърце на вампир

BSMVH
Прочетох „Сърце на вампир” на Керелин Спаркс и как само ми хареса! Оправда очакванията ми и по-важното, че ги надхвърли! Имах леки впечатления за Ема и Ангъс от предните две книги, обаче много ме изненадаха като герои. Ема наистина се оказа бойна мацка и как само налиташе на вампирите с жажда да убива, че горкия Ангъс в чудо се видя как да я опази жива и да предотврати започването на нещо като вампирска гражданска война! И като казах Ангъс, о Ангъс! Леле абсолютно страхотен герой, толкова мил, влюбен и всеотдаен, настани се абсолютно трайно в сърцето ми!

Освен главните герои, видяхме всички присъствали плюс една камара нови, за които се ориентирах само благодарение на резюметата на следващите книги – Джакомо, Роби, Финиъс, Золтан – всичките изглеждат много готини. Присъстваше и личния ми любимец – Жан Люк, слава богу че следващата книга е за него, защото не знам как щях да издържа!

Нещо да кажа и за самия сюжет – Ангъс разконспирира Ема че е тайният убиец на вампири и в общи линии се прикачи към нея, не за да й помага, а за да я пази и да я убеди, че не всички вампири са зли.

В романа се появи големият лош в ролята на Касимир, който си е съвсем жив и подготвя войска бунтовници, които да изправи срещу Роман и компания. На преден план като особено зла кучка бе Катя Миниская, бивша изгора на Ангъс и съответно силно мотивирана да го унищожи! Благодарение на нея, Ангъс и Ема се озоваха отвлечени и затворени в сребърна килия, но на помощ им се притекоха всички приятели и се стигна до интересна битка. Всичко завърши благополучно за добрите, но историята съвсем се завързва, явно ги чака страхотна борба срещу Касимир и хората му.

Междувременно разбираме какво се случва с любимците от предишните книги, Дарси и Остин обикалят източна Европа по следите на Касимир, а Шана и Роман се радват на първото си дете и на ужасния баща на Шана, Шон, който все по-силно лази по нервите на добрите и не осъзнава колко се е заблудил за зет си и хората му.

Това кратко и бързо описание представлява само около една стотна от книгата, която според мен е най-добрата от излезлите до момента от поредицата. Все повече се впечатлявам от стила на авторката, пише по изключително увличащ начин, потапяш се в историята и съпреживяваш на макс!

Невероятно увлекателна и забавна книжка, която бих препоръчала на всички които харесват жанра. „Сърце на вампир“ е част от поредицата „Рискована любов“ на Керелин Спаркс на изд. Тиара Букс, но спокойно може да се чете като самостоятелна книга.

„Сърце на вампир“ на Керелин Спаркс може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com

Радка Русева,  книжарница  Сиела, Mall Paradise – София

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s