Енциклопедия на кристалите

images

Този справочник е подходящ както за любителите на бижута изработени от скъпоценни и полускъпоценни камъни, така и за тези които ги използват за лечение. Енциклопедията би била от полза за бижутери (любители и професионалисти). Много полезна информация биха намерили и занимаващите се с алтернативна медицина.
В книгата е описан много точно и ясно външния вид на кристалите, техните цветове, структура, химичен състав. Тя е богата на снимков материал. Фотографиите са невероятно красиви, изключително добри и разкриват невероятните багри и разнообразие на различните кристали
Много добре е обяснено, кой камък за какви заболявания помага и как би следвало да провеждаме лечение с неговата помощ. Езикът е достъпен и няма затрупване с излишна информация.
Разказано е как се пречистват различните камъни (механично и енергийно) в зависимост от това дали камъкът е водно разтворим или не. Много добре е описано какви грижи трябва да се полагат за камъните, за да можем да се наслаждаваме по дълго на тяхната красота, а и за да можем максимално да се възползваме от тяхните лечебни свойства.
Дадени са препоръки, кой камък за какъв вид бижута е подходящ, колко време трябва да се носи за да подобри здравословното състояние на човек. Обяснено е до кои части от тялото е добре да бъде допрян съответния минерал, за да ни лекува и подобрява здравето ни.
В практично направени таблици ясно и точно са посочени основните характеристики като цвят, свойства, находища на съответния минерал. Посочен е химичния състав и към коя група минерални принадлежи съответния кристал.
Много добре са описани основните характеристики на камъните и лечебните им свойства. Информацията е поднесена на ясен език, няма затрупване с излишни данни, но в същото време тя е достатъчно подробна, за да може справочникът да бъде използван в широк спектър.
Пояснено е какво е влиянието на различните разновидности на съответните кристали (като цвят, форма, вид бижу или аксесоар). Това е изключително ценна информация, защото някои от различните форми на определени кристали имат противоположно влияние върху здравето и енергийният баланс на човек.
В края на книгата е обособен дял, в който е изяснено значението на формата на кристала.
Посочено е кой кристал за коя зодия е подходящ, кой е подходящ за амулет, талисман, за изработка на жезъл или енергийно махало.
Обяснено е какво е влиянието на различните камъни на съответните чакри в човешкото тяло и как най-лесно да постигнем баланс на енергиите в него.
Много ясно е описано как влияят кристалите върху човешкото тяло и е посочено кой камък е подходящ за лечение на различни заболявания и части от тялото ни, как да постигнем максимален ефект при лечение и как да запазим постигнатите резултати.
Има много рецепти за тинктури и разтвория приготвяни с помощта на различни камъни и кристали. Добре е обяснено как се ползват и какви са подходящите дози за различни цели.
Ясно е описано как да се грижим за различните кристали и камъни, за да не навредим на тяхната структура и за да ни служат по-дълго.
Описано е как да направим избор на кристал, който да е подходящ за нас, за лечение или енергийно балансиране.

Тази книга може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com .

Ирина Цветанов, книжарница Силеа, МОЛ Русе

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s