Книгата на Лила

file_633_17

   Прекрасна книга с индийски привкус, 440 страници неспиращо удоволствие, история, която заживява свой живот.

   Сюжетът включва един мъж и две жени – доведени сестри, взаимоотношенията помежду им и връзките, които ги свързват. Странен и любопитен разказ излизащ от рамката на взаимодействието между героите и достигащ до наблюдателя на историята им – индийското божество със слонска глава Ганеша.

   Друга рамка, от която авторът изненадващо излиза, е тази на настоящия им живот, защото началото на тази съвременна, семейна история се намира в древния индийски епос „Махабхарата”. Описана е поредицата от осем превъплъщения, през които преминават тримата основни участници и въпреки различните обстоятелства, характерите и съдбите им се повтарят, но и развиват.

   И така стигаме до настоящето. Носейки митологичните прототипи в себе си, героите мислят и постъпват модерно, те са дръзки и мъдри, забавни и драматични. Неусетно историята се разклонява и обогатява от ярки и различни образи, неочаквани и динамични обрати, съвременни теми и проблеми. Всичко загатнато в повествованието е на точното място и си има своята развръзка. Читателят остава с усещания на удивление и задоволство.

   През цялото време докато четях „Книгата на Лила” бях в състояние на възторг, книгата ме очарова. Алис Албиния е осъществила смелата си идея по увличащ, вдъхновен и чудесен начин. Препоръчвам да се чете на големи дози.

   За мен това е най-приятната и неочаквана изненада в книжна форма тази година.

Гергана Янева – Книжарница Сиела ФКЦ-Варна

„Книгата на Лила“ от Алис Албиния може да бъде намерена във всички обекти на верига книжарници Сиела и електронна книжарница Ciela.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s