Banks, Goddess

758aa8b26a19fe0d852d30086b8a2324-1000x1000x1

Jillian Banks – или накратко Banks, е 26-годишна американска певица, която не просто изпълнява песни, а такива, които са изцяло създадени от нея.
Твърде възможно е да не сте чували за нея, защото едва тази година издаде дебютния си албум, а и също не е от звездите, които обичат показността.
Казвам „едва“, защото музикалната й история датира още от гимназията, когато получава пиано, за да се справи през трудния период, заради развода на родителите й.
Името на албума е „Goddess“ и беше издаден в началото на септември месец. Съдържа 18 песни или 76 минути, предоставящи истинско удовлетворение на слушателите, които търсят мрачни и меланхолични мелодии, върху които авторката излива душата си. Но тук няма да срещнете баналните любовни поп изпълнения.
Banks ще ви потопи в нейния вътрешен свят, който изобилства от недостатъци, които обаче не са представени като извинение за това, в което са я превърнали, а са заявени като нейни характерни черти, които тя смята, че ще успее да преодолее в бъдеще. На моменти искреността й дори може да премине приетите граници, но това само прави усещането от албума още по-реално.
„Goddess“ е моят фаворит за албум на годината. Едно музикално съкровище. Търсенето ми на подобни музикални проекти, доближаващи се поне малко до нейните висини, се оказа неуспешно.
Banks е създала една буря от емоции, буря, която няма да ви остави безучастни и в която ще намерите части от себе си, поднесени по красив и лиричен начин.

Албумът може да бъде намерен във всички магазини от верига книжарници Сиела.

книжарница Сиела, Paradise mall, Християн Иванов

Вашият коментар