Сиси – дневникът на Елизабет Баварска, бъдещата императрица на Австрия 1853 – 1855

sisi-dnevnikyt-na-elizabet-bavarska-bydeshta-imperatrica-na-avstria-1853-1855-katrin-dio-lazaОт историческите личности много харесвам императрица Сиси и ми беше изключително любопитно да прочета повече за нейния живот .
Книгата „Сиси” е написана много интересно и увлекателно. Тя разкрива много от ежедневието, бита, начина на мислене и живот по времето на Сиси.
Книгата ни пренася в прекрасни дворци, разкрива пищността на дворцовите зали, потапя ни в свят като този от приказките, в който има прекрасни бални рокли и красиви принцове и принцеси.
Освен изящество и празник обаче, книгата показва живота в двореца и като жесток, студен, изпълнен с много интриги и строги правила.
Младата Сиси се оказва изправена пред много изпитания. Тя трябва да се справи с много трудности и да вложи цялата си сила и воля, за да запази себе си и да не позволи този нов свят да я унищожи. Героинята попада в една напълно нова за нея действителност, изпълнена с много правила, задължения и изпитания с които тя трябва да се справи сама.
Сиси се чуства раздвоена – от една страна тя е щастлива и влюбена в своя Франц, а от друга страна се чуства нещастна, самотна и изолирана затворена в двореца и принудена да спазва хиляди стоги правила. Тя не може да се примири с интригите, жестокостта, фалшивата любезност, клюките и лицемерието в имперския дворец. Бори и се успява да направи много промени, с които да подобри живота на обикновенните хора, заради което остава любимка на много и до днес
През тази епоха от една жена се очаква да бъде мълчалива и покорна, а младата Сиси е умна, с чуство за справедливост и не може да се примири с отредената и роля. Тя е силна жена, изпреварила времето си.
Произведението е много добре написано и е ценно полълнение за библиотеката на всеки ценител на добрата книга.

Тази книга може да бъде намерена във верига книжарници Сиела и електронна книжарница ciela.com

Ирина Цветанова книжарница Сиела МОЛ Русе

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s