На среща с Теодора Димова

teodora dimovaКнижарници Сиела започнаха поредица от СРЕЩИ С ПИСАТЕЛ. Всеки месец читателите ще могат да се срещнат с писателя, чиито текстове са чели, подчертавали и възхищавали, в близък разговор, за всичко, което ги вълнува.

Поредицата стартира с Теодора Димова, един от авторите, които представят съвременната българската литература и България в целия свят. Родена през 1960 година, дъщеря на писателя Димитър Димов, тя попада във водовъртежа на прехода и преосмислянето на ценностната ни система и този размисъл ражда 14 пиеси, 5 романа и един сборник с публицистични текстове. Писателка, която не се страхува да бъде груба и цинична, защото такъв е животът ни, автор, чиито текстове се обръщат към Бог като закрилник и спасител на обърканите души.

Под вещото ръководство на водещата на събитието Анастасия Карнаух всички присъстващи на срещата успяха да си поговорят с авторката, главно за романите ѝ „Майките“ и „Емине„, но също и за начина на създаване на нейните творби, четат ли младите хора в България, как да направим избор на хубава книга и много други.

След срещата всички успяха да вземат автограф на любимата си книга и да си направят снимка за спомен с Теодора Димова. Така хладният, дъждовен съботен следобяд в книжарница Сиела ректората се превърна в топло и уютно кътче за…Среща с любим писател.

Очаквайте скоро да обявим с кого ще бъде следващата ни среща.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s